Alle ordrer utenfor Norge fratrekkes 25% VAT!

Spise Langsomt Teknikken

Download File Here

Noen av dere følger vår diett på studioday sin Facebookside. Dette er en diett basert på at man spiser lite, gjerne faster den ene dagen og spiser normalt neste dag. Fire måltider pr dag er også en tankegang her. Deler av dietten er Rosacea, IBS og allergivennlig mens deler er ikke det. Vi har testet ut en lang rekke produkter/ferdigmat for bruk i denne dietten, og noe har gitt Oda og meg akutt forverring av vår Rosacea. Ikke uventet med hvitløk, msg og krydderblandinger…

Rosaceavennlig diett for vektreduksjon

Samtidig har vi erfart at denne dietten er en rosaceavennlig måte å gå ned i vekt på. Som vi har sett gjennom snart 20 år er vektreduksjon gunstig for mange med Rosacea, også normalvektige. I starten trodde vi det skyldtes en jevnere hormonbalanse/blodsukkerbalanse. Nå tror vi det hovedsakelig skyldes en skjerping av immunforsvaret i cellene våre. Man kan tenke seg at velfylte celler kan bli litt late, samtidig har det vært pekt på at man aktiverer et skjerpende gen ved repetitiv faste. Er du overvektig vil det uansett være gunstig å miste vekt med tanke på rosacea da en normalvektig kropp i det store og hele takler det meste av sykdom bedre (Ingen regel uten unntak).

Vi skal komme med de matvarene/produktene vi har testet og som umiddelbart ble nei-mat i en egen bildemappe - det vil nok ta litt tid da vi er i undertall om dagen her.

Kunsten å spise langsomt

Å spise langsomt er også et av de bedre virkemidlene for deg som har magerelatert Rosacea. Vi tenker det kommer hovedsakelig av at du tillater fordøyelsen å fungere bedre og du produserer mye mindre magesyre. Andre effekter som at du spiser mindre og opplever mindre stress er nok også av stor betydning. Fire måltider pr dag er basert på at du klarer å produsere enzymer og bakteriedrepende spytt tilsvarende. For deg som vanligvis spiser to måltider vil det også kunne påvirke forbrenningen positivt, og i det store og hele kan dette være akkurat passe mengde mat pr gang.

Flere innlegg