Alle ordrer utenfor Norge fratrekkes 25% VAT!

Om Rosacea

Rosacea.no er en helseinformasjonsside og en medlemsklubb for alle som har sykdommene Rosacea og Akne. Vi har laget et behandlingsopplegg som tar med seg en rekke helseparametre som kosthold, trening, spesialiserte produkter og medisinske elementer. Innholdet er utviklet av kompetent helsepersonell og er basert på det siste innenfor medisinske og ellers godt dokumenterte faktorer som kan hjelpe deg med hudproblemet samt andre relaterte helseproblemer. Produktene som er spesialtilpasset behandlingsopplegget er rabattert for medlemmene.

Er du plaget med rødming, utslett eller kviselignende tilstander?
Kommer det spesielt om du er for lenge i solen, når du blir nervøs, stresset eller har tatt deg et glass rødvin?

Da er det meget mulig at du har Rosacea. Rosacea er en særdeles kompleks og omfattende hudrelatert lidelse. Lidelsen gir for det meste rødming og røde, sjenerende utslett, samt litt opphovnet hud. Men til tider også kviselignende nupper/byller og i verste fall forstørret nese.

Alle kan få Rosacea, og årsaken er ikke helt kartlagt enda, men det er vanligst blant mennesker som rødmer lett.

Rosacea og Acne er to helt forskjellige tilstander og må ikke forveksles.

Rosacea er mest vanlig i disse områdene:

  • Kinn
  • Panne
  • Hake
  • Nese

Man kan også oppleve varme, røde ører og røde, rennende øyne.

Rosacea påvirkes av en rekke faktorer som for eksempel:

  • Mat (vi har en lang liste med ulike matvarer som bør unngås)
  • Helsetilstand / humør
  • Vær og vind
  • Hudpleieprodukter og medisiner

Rosacea må derfor behandles både fra utsiden og ”innsiden”. Det betyr at man må kombinere et rosaceakosthold med hudpleieprodukter som man ikke reagerer på, og som bedrer tilstanden. Her finnes det en rekke produkter som hevdes at skal være bra mot rosacea, men sannheten er at vi med rosacea kaster bort tusenvis av kroner hvert år på produkter vi faktisk ikke tåler, eller at vi bruker gode produkter uten å vite at vi får i oss en rekke stoffer gjennom maten vår som gjør tilstanden verre.

Det finnes flere legemidler som brukes mot Rosacea, men det er mange som føler at det ikke hjelper, og det er lett å forstå at det utvikles motvilje mot å gå på antibiotika år etter år. En rekke amerikanske eksperter mener nå at antibiotika er feilbehandling av Rosacea.

 

Her er tre typiske Rosaceatilstander. En som er kraftig plaget med både type 1 & 2. 

 

Et bilde av en med Rosacea på øynene. Det synes ikke så godt på bildet men han har røde, såre øyne og tørre, såre øyekroker.

 

Det tredje bildet er av en med type 1 Rosacea. Hun får rødhet i kinnene som brenner og svir og som ofte sprer seg ut mot ørene.