Alle ordrer utenfor Norge fratrekkes 25% VAT!

Å leve med Rosacea

Å leve med Rosacea Det kan være utrolig tøft å ha rosacea. De fleste skjønner ikke hvorfor det er så ille å ”ha noen utslett”. Det er ofte at rosacealidende må tåle spørsmål om hvorfor de er så røde, om de har uren hud og kommentarer som ”det er bare fint med litt farge i kinnene…”.

Dette er momenter med det å ha rosacea som gjør at mange får psykiske problemer av det. Manglende selvtillit, sosial angst, motvilje mot å tale i forsamlinger osv.

Mange av våre klienter rapporterer at de er så plaget av rosacea til tider at de ikke ønsker å gå ut av huset. Det som er spesielt trist er at slike tilstander raskt kan resultere i forverring av tilstanden. En såkalt ”uheldig dominoeffekt” kan dannes.

For eksempel kan en person bli lettere deprimert av de konstante utslettene. Denne personen vil ofte velge å speile seg for å se om det har blitt verre, og kan slik utvikle en slags underbevisst angst mot sitt eget utseende. Angst og depresjoner er ofte forbundet med ulike nivåer av trøstespising. For å gå ut i det hele tatt vil mange velge å bruke mye sminke for å dekke over rødheten…

Her er noen situasjoner som forverrer rosacea:

  • Angst, stress
  • Div mat og drikke
  • Vær og temperaturer, solskader
  • Depresjoner
  • Overspising
  • De fleste typer sminke
  • Mage / tarmproblematikk

Alle disse er representert i eksemplet ovenfor. I tillegg vil alle kunne forsterkes av at dominoeffekten raser videre på andre runde når spisingen gir mer utslett, kanskje overvekt som igjen forverrer selvbildet, og så videre.

En slik situasjon er ikke uvanlig for mennesker med rosacea eller andre ubehagelige lidelser. Det gjelder derfor å bryte et slikt mulig mønster så fort som mulig.

Å spise riktige matvarer og det å være klar over at negativt fokus bare gjør det verre er første steg. Dette er ikke alltid like lett, men det er en nødvendighet for å bli bedre. Så gjelder det å bestemme seg for hvilke av de ”dårlige” matvarene som skal kuttes, og hvilke du ikke kan leve uten. Det samme gjelder de andre faktorene som temperaturer, vær og produkter.

Sistnevnte er særdeles viktig om du vil takle din rosacea uten medisiner.

En positiv dominoeffekt vil se slik ut:

Riktig valg av matvarer og produkter gir mindre utbrudd og mer overskudd. Dette vil øke selvbildet og ta vekk det negative fokuset og gjøre deg tryggere på hvordan du skal kontrollere utbruddene. Dette tar bort den krypende angsten som tidligere forverret dine utbrudd, og så går det riktig vei igjen.

    Vi hjelper deg med å identifisere dine triggere og vi hjelper deg med å endre det som trengs i din livsstil, samt valg av kremer til deg og din situasjon. Rådene vi gir deg er basert på Inge Thomas sin over 30 års erfaring med Rosacea, over 15000 kundekontakter i Skandinavia og omfattende samarbeid med USA og er utarbeidet i samarbeid med Dr Henning Stang.