Alle ordrer utenfor Norge fratrekkes 25% VAT!

Har du Rosacea?

Er du plaget med rødming, utslett eller kviselignende tilstander? Blir du varm i ansiktet og opplever sviende kinn?

Kommer det spesielt om du er for lenge i solen, når du blir nervøs, stresset eller har tatt deg et glass rødvin?

Da er det meget mulig at du har Rosacea. Rosacea er en særdeles kompleks og omfattende lidelse som angriper ansiktshuden. Lidelsen gir for det meste rødming og røde, sjenerende utslett, samt litt opphovnet hud. Den kan også gi røde ører, hals og smerter i ansiktet. Til tider også kviselignende nupper/byller og i verste fall forstørret nese og knallrøde øyne.

Alle kan få Rosacea, og årsaken er ikke helt kartlagt enda, men det er vanligst blant mennesker som rødmer lett. Man antar en medfødt disposisjon sammen med feks et traume kan aktivere tilstanden. Vi har statistikk som viser at ca 60% av de som har fått Rosacea har vært utsatt for et traume i tiden før. Dette kan være akutt, som feks en ulykke, sykdom, skilsmisse o.l. Eller det kan være traume over tid ( stress hjemme eller på jobb, miljøpåvirkninger over tid osv)

Rosacea og Akne er to helt forskjellige tilstander. Selv om de har flere likhetstrekk må de ikke forveksles i behandlingsøyemed..

Rosacea er mest vanlig i disse områdene:

Kinn
Panne
Hake
Nese

  Man kan også oppleve varme, røde ører og røde, rennende øyne.

  Rosacea påvirkes av en rekke faktorer som for eksempel:

  • Mat (vi har en lang liste med ulike matvarer som bør unngås som du får når du logger deg inn)
  • Helsetilstand / humør
  • Vær og vind
  • Hudpleieprodukter og medisiner

  Rosacea må derfor behandles både fra utsiden og ”innsiden”. Det betyr at man må kombinere et rosaceakosthold med hudpleieprodukter som man ikke reagerer på, og som bedrer tilstanden. Her finnes det en rekke produkter som hevdes at skal være bra mot rosacea, men sannheten er at vi med rosacea kaster bort tusenvis av kroner hvert år på produkter vi faktisk ikke tåler, eller at vi bruker gode produkter uten å vite at vi får i oss en rekke stoffer gjennom maten vår som gjør tilstanden verre.

  Det finnes flere legemidler som brukes mot Rosacea, men det er mange som føler at det ikke hjelper, og det er lett å forstå at det utvikles motvilje mot å gå på antibiotika år etter år. En rekke amerikanske eksperter mener nå at antibiotika er feilbehandling av Rosacea. Mange av våre medlemmer rapporterer store mageproblemer etter mange antibiotikakurer.

  Her er tre typiske Rosaceatilstander. En som er kraftig plaget med både type 1 & 2.

  Et bilde av en med Rosacea på øynene. Det synes ikke så godt på bildet men han har røde, såre øyne og tørre, såre øyekroker.

  Det tredje bildet er av en med type 1 Rosacea. Hun får rødhet i kinnene som brenner og svir og som ofte sprer seg ut mot ørene.