Alle ordrer utenfor Norge fratrekkes 25% VAT!

Førjulsstress og Rosacea

Vi er i en periode nå hvor mange fortviler over at de får tilbakefall/utbrudd med Rosacea. Her er noen små tips for hvordan du kan håndtere perioden på best mulig måte.

1. Stress er vår fiende nr 1. Planlegg derfor dagene dine så godt du kan. Lag gjøre lister og sørg for å legge inn rom for pauser. God planlegging er for så vidt løsningen på mange problemer, ikke bare Rosacea.


2. Stress, kjøpesentre, butikk-køer genererer varme. Varme kan raskt generere Rosacea. Vær derfor ekstra obs på at du har luftige klær på deg. For eksempel muligheter for å ta av ytterklær, gjerne åpne halser som V-hals, skjorter med en knapp eller to oppe (dette er undervurdert). Slik vil du slippe ut en del varme som ellers går opp til ansiktet.


3. Ute og innetemperatur. Dette sliter mange med med igjen er planlegging mulig. Ha gjerne en middels varm bil som en buffer mellom ute og innetemperaturer, og igjen tenk på bekledningen. Ha klær som enkelt kan tas av og på slik at du får regulert varmen før problemer oppstår. Parkering inne i parkeringshus om du er på kjøpesenter er ikke dumt.


4. Julebord og selskaper kan gi deg mye «nei-mat» Så godt det lar seg gjøre bør ikke triggerfaktorer som handlestress, mat/drikke og temperaturforskjeller kombineres. Det er ikke alltid så enkelt, men klarer du 10 % her og 10 % der kan det utgjøre hele forskjellen. Prøv spesielt å unngå de triggerfaktorene som du har identifisert som dine værste.


5. Rens og behandlingskrem. Dette er noe som hjelper oss i slike situasjoner. Rens huden mykt og forsiktig med lunkent vann og ultramild rens og ligg gjerne 10 min i et luftig rom etterpå før du påfører behandlingskremen. Selv tar vi en rens, ligger så på rygg i sengen og senker pulsen litt, før vi så tar på krem og fyker videre. Det er spesielt ved væroverganger samt mot høytider vi ser at det går ekstra mye behandlingskremer - det er nok ikke tilfeldig.


    Nyt førjulstiden, i år blir det en lang og fin jul!

    Flere innlegg