Alle ordrer utenfor Norge fratrekkes 25% VAT!

Sollkremforsøk 2014

I 2 mnd har vi testet ut våre tre solkremprodukter for Rosacea.

  • C Complex Capillares SPF 15
  • Solar C SPF 30
  • Rosaceacare SPF 30


I testingen fokuserte vi på vår nye lærdom om å ta forbehandlingen seriøst, og bruke produktene i god tid før vi gikk i solen.

Jeg startet fra "scratch" denne gangen og brukte Capillares SPF 15 i pannen og på nesen, RC SPF 30 høyre kinn og Pharmaskincare Solars C SPF 30 venstre kinn. Så hadde jeg en uke med innkjøring hvor jeg smurte to tynne lag pr dag i god tid etter rens og fuktighet om morgenen.

Første uken fikk jeg noen reaksjoner i pannen og på venstre kinn, bare små- og jeg brukte multigly som kvelds/nattbehandling for å dempe disse.

Deretter eksponerte jeg meg gradvis for sol igjen, med to påføringer i kinnene og tre på nese/panne. De første dagene ble jeg litt rød i begge kinn, men noe mer på venstre kinn. Etter noen dager gav høyre kinn seg og etter ca en uke var det ferdig innkjørt og jeg hadde like reaksjoner i hele ansiktet.
Jeg ble litt rød om jeg hadde for mange timer i solen men tok det med Multigly hver kveld. Etter ca en mnd med fint vær er det temmelig likt i hele ansiktet rent kosmetisk, men jeg har fått vesentlig mykere og tettere hud i venstre kinn.

Konklusjonen er enkel og i tråd med nyere forskning og tankegang med at reaksjoner de første ukene av behandlende produkter ofte ikke kan unngås om man ønsker en forbedring. Pharma sine solkremer gir noe mer reaksjoner en RC sin Zink SPF 30. Men de gir også mer behandling og vesentlig mer fuktighet. Fuktighet og næring med antioksidanter vi trenger for at vi over tid skal tåle mer sol og få mindre skader av den.
Men begge SPF 30 kremene gav like god solbeskyttelse, og har man ikke planlagt dette og får få dager med bruk av kremene før soleksponering av betydning vil RC sin SPF 30 kunne gi mindre reaksjon hos de med agressiv Rosacea eller stor solømfintlighet. Igjen kommer vi til det med planlegging og at Rosacea må behandles stegvis, over tid og med forsiktig øking av behandlende kremer.

Nå etter to mnd med forsøket bruker jeg Pharma sin Solar C i kinnene på soldager og også i pannen og på nesen på sterke soldager. På vanlige soldager bruker jeg bare Capillares spf 15 på nese og panne. Mengden tilsvarer fire små fingertupper med krem pr kinn som prikkes utover og så masseres inn. Trekkes inn ila 10-15 minutter. Jeg var på båttur i helgen og ble litt rød, men tok det bort med Multigly på kvelden. Nå bruker jeg annenhver kveld Bio serum eller krem og Multigly. Blir jeg solbrent hender det seg nok jeg tar begge, men 15 min mellomrom.

I samarbeid med fabrikken i USA og Hudlege Henning Stang har Rosacea.no fått i produksjon to kremer for Skandinaviske forhold. Det blir en fuktighetskrem med SPF 15 og en med SPF 30 men som går om hverandre med mer identiske og lit mindre behandlende stoffer- slik at SPF 15 kremen kan brukes mer eller mindre året rundt, SPF 30 kremen brukes så når det kommer plutselig sol, men har kortere innkjøringstid en i dag for å gjøre det enklere for oss. Vi har varierende sol året rundt og trenger derfor to nivåer solbeskyttelse.
Dette er ventet å komme i salg i 2015.

Sommer 2015

God sommer!

Solkremforsøket fra 2014 fortsetter. I tillegg til en ny solkrem som vi har testet ut og som er under videre uttesting har vi fortsatt med å teste grenser på Pharma sin Solar C SPF 30.

Nå har jeg hatt noen dager i fjellet og i går var jeg ute hele dagen med sterk sol og kraftig fjellvind. Dette er en kombinasjon som er kjent som tøff for oss med Rosacea.

Om morgenen startet jeg med en lang rens, lot cleanseren virke 2-3 minutter ca. Så en liten påføring med Solar C noen minutter etterpå. En time eller så senere tok jeg en til påføring Solar C og rett før en sykkeltur innover fjellheimen med familien påførte jeg litt Concealer fra det lille ConcealerKittet. Den har solfaktor, behandlingsingredienser og beskytter også mot vind. Dette påførte jeg kun på mine problemområder, midt på kinn og på nesen.

Dette holdt ca fem timer før jeg så etter turen tok en ny rens og påførte Solar C på nytt.

På sen ettermiddag og rett før legetid påførte jeg et godt lag Multigly Complex og i dag sitter jeg igjen med farge i kinnene og intet Rosaceautbrudd. Ref bildet.

Ørene er litt røde- de glemte jeg å smøre :-)

Oppskriften anbefales, igjen har Solar C vist seg å være verdt tilpasningstiden ! Concealeren har også vist seg verdifull, spesielt mot kombo sol/vind.

Fortsatt god sommer hilsen IT

Flere innlegg